Jump to content

Még mindig sok helyen nincs lehetőség bankkártyás fizetésre

2017. 11. 27. 18:55



Az OTP Bank készített egy felmérést a bankkártyahasználatról, amelynek eredménye szerint a válaszadók több mint 77 százaléka előnyben részesíti a kártyás fizetést, és mindössze 11 százalékuknak nem számít, mivel fizet.

A kártyás fizetés gyakoriságával kapcsolatban az olvasók több mint fele (54%) válaszolta azt, hogy szinte mindig kártyával fizet, és mindössze 2 százalékuk jelölte meg, hogy sosem fizet bankkártyával. Ha pedig bankkártya, a felmérés arra a kérdésre is kereste a választ, hogy milyen jellegű vásárlásokra használják azt. Kiderült, hogy a válaszadók több mint fele (53%) még a legkisebb összegű tételeket is kártyával fizeti ki, míg 4 százalékuk jelölte azt, hogy csakis online vásárlások során nyúl a kártyájához.

Még mindig lesúlytó a helyzet

Bár évről évre növekszik a kártyát elfogadó helyek száma, a megkérdezettek több mint háromnegyedével (87%) már többször előfordult, hogy nem tudott kártyával fizetni. Ha pedig nem lehet kártyával fizetni, akkor a válaszadók közel harmada keres egy ATM-et, míg közel ötödük (15%) inkább sosem tér vissza az üzletbe.

Arra a kérdésre, hogy miért is szeretnek kártyával fizetni, a válaszadók többsége a gyors, egyszerű, biztonságos jelzőket jelölték meg az elsők között, de szempont a nyomon követhetőség is.

(Forrás: penzugyguru.hu; OTP Bank; privatbankar.hu; pixabay.com)