Jump to content

A kisbolygókon való bányászat lehet a jövő befektetése

2017. 09. 21. 19:07

A Goldman Sachs néhány hónapja arról értesítette ügyfeleit, hogy a kisbolygókon való bányászat „reálisabbnak tűnik, mint korábban gondolták”, így érdemes megfontolni a befektetéseket ebbe az új iparágba. Luxemburg - Katar után a világ második leggazdagabb országa - az űripari befektetésben látja gazdagsága megőrzését.

Szakemberek szerint a Földünk körül keringő kis égitesteken tonnaszám található például platina és más nemesfémek. Mivel a rakétatechnika fejlődésével az űrutazások költségei jelentősen csökkennek, a gazdaság felkészül a már nem is nagyon távoli jövőre, amikor lehetővé válik ezeknek a forrásoknak a kiaknázása.

A Goldman Sachs, az egyik legnagyobb amerikai beruházási bankház néhány hónapja értesítette ügyfeleit, hogy a kisbolygókon való bányászat „reálisabbnak tűnik, mint korábban gondolták”, így érdemes megfontolni a befektetéseket ebbe az új iparágba.

Luxemburg vezetői most arra törekszenek, hogy elsőként kapcsolódjanak be a gyűjtőnevén Space Industryba – idetartoznak a kereskedelmi alapon szervezett űrutazások, a kisbolygókon való bányászat és más, az űrrel kapcsolatos gazdasági tevékenységek. Luxemburg Európában először hozott világviszonylatban is egyedülálló törvényt, amely kimondja: ha az ország egy vállalkozása az űrből nemesfémeket, vizet vagy más értékes anyagot hoz a Földre, azokat az állam a cég jogos tulajdonának ismeri el.

(Forrás: penzugyguru.hu; Guardian; piacesprofit.hu; kép: pixabay.com)