Jump to content

Ebbe fektetnek a gazdagok

2017. 09. 20. 19:46

A CNBC-n megjelent cikk szerint nemrégiben elkészül egy tanulmány, amelyben gazdag családok vagyonát kezelő irodákat kérdezte meg arról, hogy ügyfeleik miben tartják a pénzüket.

A családi vagyont kezelő irodák között végzett felmérés szerint egy átlagos család vagyonának több mint 27%-át részvények tették ki, az ingatlanbefektetésekre az idén  kevesebb pénz jutott, a 2016-os 16,5%-ról 15,8%-ra esett vissza az arányuk. Ettől még a megkérdezettek 40%-a optimistán tekint előre, terveik szerint növelnék az ingatlanok arányát a befektetések között.

A befektetési döntéseik kifizetődőnek bizonyultak, a tanulmány szerint egy átlagos portfólió tavaly 7%-ot hozott, szemben a 2015-ös 0,3%-kal.

Azt, hogy a vagyonosabb emberek részvényekbe több, ingatlanokba pedig kevesebb pénzt fektetnek, már korábbi tanulmányok is kimutatták, sőt, nagyrészt ennek is tulajdonítják, hogy többet keresnek, mint az átlagemberek. Utóbbi szegmens ugyanis hajlamosabb vagyonának nagyobb részét ingatlanba fektetni, az ingatlanok pedig kevesebbet hoznak, mint a részvény.

(Forrás: penzugyguru.hu; portfolio.hu; kép: pixabay.com)