Jump to content

Sokan választanák a mobilos fizetést

2017. 03. 22. 09:58



Egy fizetéstechnológiai vállalat által készített felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett magyar felhasználók kétharmada szívesen fizetne a boltokban úgy, hogy okostelefonjukat érintik a terminálhoz. A legtöbben azért, mert a mobil egyébként is mindig náluk van, továbbá a mobiltárca használata ugyan olyan egyszerű, mint az érintőkártyával való fizetés.  

A „Mobilfizetés Magyarországon” felmérés szerinta  válaszadók 67 százaléka kipróbálná az új mobilfizetést – ha a bankjánál elérhető lenne ez a szolgáltatás, és mind a bankkártyája, mind az okostelefonja alkalmas lenne az ilyen fizetésre -, 25 százalékuk pedig kifejezetten lelkesnek bizonyult a szolgáltatás használatával kapcsolatban.

A mobilfizetési megoldás azért is lehet vonzó a felhasználók számára, mert rendkívül egyszerű a használata: a telefonunkat érintjük a terminálhoz, ugyanúgy, mint az egyérintéses bankkártyánkat. A fizetési folyamat ugyanolyan gyors és kényelmes, mint ha az érintőkártyát használnánk, viszont a plasztikot már nem is kell magunknál tartani.

Az egyérintéses mobilfizetés hazai terjedését segíti, hogy a technológiai feltételek országszerte adottak, a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint ugyanis a vásárlók már több mint 83 ezer 500 terminálnál fizethetnek egyetlen érintéssel.

Magyarországon jelenleg az Android készülékek közül a 4.4 és az annál újabb verziót futtató eszközök esetében állítható be ez a funkció.

(Forrás: penzugyguru.hu; Profession; hirado.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)