Jump to content

Milyen az ideális női munkahely?

2016. 12. 30. 11:44




A Mavir nyerte idén a "Legjobb Női Munkahely" címet. A rugalmas munkavégzés, a kapcsolattartás a kisgyermekkel otthon lévő kolléganőkkel, a munkahelyi női torna, az egészségügyi speciális szűrés azok a plusz dolgok, amelyek hozzájárultak az elismeréshez, ráadásul a nagyrészt férfiakat alkalmazó társaságnál a nők jól is érzik magukat.

"Összesen 138-an vagyunk nők egy igen férfias szakmában. Ők 445-en vannak, tehát óriási a túlerő, ezért aztán külön büszkék vagyunk erre a kitüntető címre, amit a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetségtől kaptunk” - ismertette a tényeket a társaság szóvivője, Berczelly Réka.

A GYESről visszaérkező kismamákat részmunkaidőben vagy akár rugalmas munkaidőben foglalkoztatják. Én korábban a médiában dolgoztam, ott két kicsi gyerek mellett nem tudtam folytatni a karrieremet. A Mavirnál rész- és rugalmas munkaidőben dolgozhatok. Ez azt jelenti, hogy én mondhattam meg, hogy mikor szeretném reggel kezdeni és délután befejezni, így jól összeegyeztethető a munka és a család” - osztotta meg Berczelly Réka.

A szóvivő hozzátette, a Mavir integrálja a pályakezdőket és támogatja az ötven év feletti nők életút programját: a nyugdíj előtt  öt évvel védettséget élveznek.

"Nem engedjük el a GYESen lévők kezét sem: megtarthatják a céges telefont, meg vannak hívva a rendezvényekre. Van a székházban egy kis tornatermünk, ahol kifejezetten nőknek való tornát tartunk. Továbbá a Mavirnak van egy egészségbiztosító rendszere, minden évben rendezünk kimondottan női szűréseket. A cég tehát mindent megtesz, hogy a nők jól érezzék itt magukat és minél inkább össze tudják egyeztetni a munkájukat a családdal." – hangsúlyozta a Mavir szóvivője.

(Forrás: penzugyguru.hu; inforadio.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)