Jump to content

Családi programok olcsón

2013. 08. 29. 00:00

A családi élet legfontosabb eleme az, hogy töltsünk együtt minél több időt - a legjobb pedig az, ha ezt az időt tartalmas elfoglaltságokkal töltjük el. Ezek viszont sokszor nagyon drágának tűnnek. A Narancs Juice ezúttal négy olyan családi programot mutat meg, amelyek minőségi szórakozást kínálnak az egész családnak, mégsem kerülnek sokba.

Sportoljunk közösen!

A közös időtöltés nagyon könnyen közös élménycsomaggá válik - ez különösen így van akkor, ha a család sporttevékenységet űz együtt. Egy kisfiúnak például általában legkedvesebb élményei közé tartozik az, ha apukájával vagy nagypapájával együtt kosárlabdázhat, focizhat. Találjunk egy jó labdajátékot és vonjunk be az egész családot!

Rendezzünk tematikus esteket!

Érdekes, szokatlan és nagyon szórakoztató, ha a család tematikus estéket rendez. Mindenki beöltözhet egy választott karakter ruhájába, illetve az esten eljátszhatja annak munkáját, tevékenységét, társadalmi szerepét. Rendezhetünk például estet egyes távoli kultúrák témájában, de az is lehetséges, hogy egy estére az egész család szuperhőssé, középkori udvartartássá vagy cirkuszi társulattá változik.

Otthon, színházban!

Szintén sok mosolyt csalhat az arcokra az, ha a család készít otthon egy kis színházi előadást. Bábokkal, versekkel és kis felkészüléssel könnyedén eljátszhatnak a legkisebbek is apróbb szerepeket - ez pedig nemcsak a családi összetartást, hanem a gyerekek fejlődését is elősegíti.

Kincskeresés!

Rejtsünk el tárgyakat a házban és készítsünk bonyolult leírásokat azok megtalálásához. Ha eléggé megtornáztatjuk a gyermekek agyát, akkor a kincskeresés könnyen egész estés szórakozássá válhat.

Forrás: Financial Highway

Fotó: Free Digital Photos