Jump to content

Takarékosság a fesztiválszezonban

2013. 07. 11. 00:00

A fesztiválokon rengeteg pénzt el lehet költeni – számtalan helyen rövidülhet meg pénztárcánk, ha nem vigyázunk. De mégis, lehet ezt okosan csinálni: most ehhez mutatunk be tippeket.

Tervezz és utazz közösen!

Már azzal is spórolhatunk, ha tudatosan és előre tervezve szervezzük meg azt, hogyan jutunk el az áhított fesztivál helyszínére. Így érdemes például megosztani a benzinköltségeket, kihasználni az esetleges csoportos közlekedési kedvezményeket vagy extrém esetben akár stoppolhatunk is.

A fesztivál nem szállodás móka!

Sokak számára problémát okoz a szállás megszervezése a fesztivál idejére. Ha azonban spórolni akarsz, mindenképp fontold meg a klasszikus sátras megoldást. Ez nemcsak ingyenes (vagy lényegesen olcsóbb) alternatíva, de egyesek szerint az eredeti, hamisítatlan fesztiválélményhez is hozzátartozik. Reggel egy kicsit meleg van, cserébe viszont takarékoskodsz és számos élménnyel is gazdagodhatsz.

Edd a sajátod!

A fesztiválon az italokkal nehéz spórolni - az ételekkel viszont ez nem feltétlenül van így. A napi egy melegételt simán megoldhatod hozott kempingeszközök, konzervek vagy hasonlók segítségével, a hidegételt pedig egyszerűen csak behozod és megeszed. Ha éjszaka mégis megéheznél, válassz relatíve olcsóbb és laktatóbb fogást (pl. lángos)!

Vízkérdés

Amikor van rá időd, akkor érdemes elkerülni a méregdrága palackozott vizek fogyasztását is. Keress egy közösségi csapot és tölts abból kulacsodba, a legtöbb fesztivál területén igenis jó minőségű a csapvíz!

Gondolkozz előre!

Valószínűleg ezzel spórolhatsz a legtöbbet. Ha idejében, tehát még a szezon elején vagy a szezon előtt megváltod bérletedet, nagyot spórolhatsz - ugyanis a bérletek bizony egyre drágábbak lesznek. Tervezz előre és a megspórolt pénz segíthet a költőpénz-problémákon.

Önkénteskedj!

Ha szívesen dolgozol a költséges fesztiválélmény olcsósításáért, akkor a civil szervezetek és más szerveződések programjait neked találták ki. Sokszor ajánlanak ingyenjegyek némi aktivizmusért cserébe. Önkénteskedj és fesztiválozz olyan színekben, ahol úgy érzed jó célt támogathatsz!

Fotó: Free Digital Photos

Forrás: DailyFinance