Jump to content

Ajándékok a tudatosság jegyében

2012. 12. 04. 00:00

A karácsonyi ajándékokkal könnyű melléfogni, hiszen az ajándékozó nem tudhatja pontosan mit szeretne az ajándékozott. Ezt a problémát ugyan nem tudjuk kiküszöbölni, viszont szeretnénk néhány szokatlan, pénzügyi tudatossághoz kapcsolódó ajándékot a figyelmükbe ajánlani.

Pénzügyi tervet

A rendezetlen, kaotikus anyagi ügyekkel rendelkező barátok vagy családtagok számára ideális lehet pénzügyi tervet ajándékozni – ezek segítségével könnyebb befektetni és rendezni pénzügyeinket, továbbá megvalósíthatjuk segítségéve jövőre vonatkozó célkitűzéseinket is. Ez az ajándék praktikusan egy független tanácsadó óradíjának kifizetését jelenti – ennek költsége számos tényezőtől függ, ám kétségkívül hasznos ajándékról beszélhetünk.

Családi költségvetést

Rengetegszer beszélünk a családi költségvetési tervről – a megvalósítás azonban legtöbbször elsikkad a sok teendő között. A költségvetési tervezés a családi pénzügyeket megtervező családfő számára ugyanakkor remek ajándék lehet ilyen nehéz gazdasági időkben. A tervezőeszköz lehet számítógépes vagy okostelefonos szoftver, de egyes könyvesboltokban nyomtatott formátumban is hozzáférhetünk.

Életbiztosítást

Az életbiztosítás létfontosságú biztosíték lehet azok kezében, akik számos pénzügyi elköteleződéssel és függőséggel rendelkeznek. Életbiztosítás ajándékozása mindazonáltal inkább közeli rokonok számára elképzelhető, a költségek pedig főként a biztosított életkorától és egészségügyi állapotától függenek.

Befektetési irodalmat

A könyvek sokak szerint unalmas ajándékok – de nem ha jól választjuk meg azok témáját! A könyvesboltokban számos olyan olvasmány elérhető, amelyek tanulmányozása hathatós segítséget nyújt a személyes és családi befektetések megfelelő kezelésében. Mellesleg némelyik akár szórakoztató irodalomként is felfogható, izgalmas olvasmány.