Jump to content

Egyre népszerűbb a közvetlen pénzküldés

2017. 11. 20. 20:57



Egy friss elemzés szerint tranzakciónként, átlagosan 92 ezer forintra nőtt a pénzküldő szolgáltatással Magyarországra küldött összegek értéke az év első kilenc hónapjában.

A magyar háztartások és magánszemélyek, elsősorban Németországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Olaszországból és Ausztriából kaptak készpénzt, jellemzően kétszer nagyobb összegben, mint amennyit ők maguk ugyanilyen módon, elsősorban a környező kelet-európai országokba családtagjaik vagy ismerőseik számára küldtek – derült ki a MoneyGram nemzetközi személyközi pénzküldő szolgáltató partnere a Corner Group, több mint ezer magyar vonatkozású tranzakció adatait vizsgáló elemzéséből.

A pénzküldő szolgáltatások előnyét felismerte a magyar lakosság is. A MoneyGram rendszerén keresztül, január 1. és szeptember 31. között, több tízezer Magyarországra irányuló, vagy innen induló tranzakció valósult meg, ami azt mutatja, hogy a lakosság egyre tudatosabban használja a közvetlen pénzküldést a magánszemélyek közötti nemzetközi készpénzforgalomban” – mondta Grábics Gábor, a MoneyGram magyar partnere, a Corner Group ügyvezető igazgatója.    

(Forrás: penzugyguru.hu; hirado.hu; pixabay.com)