Jump to content

13 Tesco zár be, 500 embert küldenek el

2015. 01. 12. 00:00

Összene 13 veszteséges üzletét zárja be Magyarországon a Tesco - derül ki a társaság közleményéből. A döntés hátterében a jogszabályi változások miatt megnövekedett működési költségek állnak.

Az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata - áll a Tesco közleményében. Így február 4-i dátummal 13 magyarországi üzlet bezárása mellett döntöttek.

Ez több mint 500 dolgozót fog érinteni. A Tesco a döntéséről még hétfőn tájékoztatja az érintett megyei kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, utóbiakkal a jogszabályokban rögzített 7 nap elteltével megkezdi a tárgyalásokat. A dolgozók tájékoztatása is még a hétfői napon megkezdődik.

Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatója szerint, ha nem sikerül az érintett munkatársaknak a környékbeli Tesco áruházakban elhelyezkedni, akkor a vállalat az egykori dolgozókat, munkaviszonyuk megszüntetésére való tekintettel, a törvény által előírtnál magasabb összegű juttatással támogatja.

Mint az Mfor.hu beszámolt, a bezárásra ítélt áruházak között van az abonyi, a hajdúböszörményi, a püspökladányi, a tolnai, anagykátai, törökszentmiklósi, a nyergesújfalui, a tatabányai, a soproni, három győri, és a budapesti VIII. kerületi üzletek is.

Fotó: FreeDigitalPhotos