Jump to content

Pletykás a főnököd? Jobb, ha ezekről nem beszélsz!

2014. 07. 04. 00:00

A pletykálkodás rossz emberi szokás. Ha ezt egy barátunk teszi, elgondolkodhatunk rajta, hogy szeretnénk-e továbbra is a barátja lenni. Ha egy családtagunk, akkor finoman a tudtára adhatjuk, hogy ez nem túl pozitív tulajdonsága. De mit tehetünk, ha a főnökünk pletykálkodik?

Csak a legszükségesebbet mondd el magadról!

Ha tudod, hogy a munkahelyeden pletykálkodnak, ráadásul a főnököd meg is hallgatja ezeket, a legjobb, ha nem adsz alapot arra, hogy rajtad köszörüljék a nyelvüket. Csak azt mondd el a munkatársaidnak és a főnöködnek, amit a legszükségesebb tudniuk, minden mást hagyj meg magadnak és a barátaidnak! Természetesen mesélhetsz a munkahelyeden is személyes dolgokról, de arra figyelj, hogy csakis azokkal oszd meg azokat, akikben teljesen megbízol. Vigyázz, nehogy mások kihallgassák a beszélgetésedet!

Maradj ki belőle!

A főnököddel nemcsak úgy lehetsz jóban, ha együtt pletykálkodsz vele. Vedd tudomásul, hogy ő ilyen, és nem valószínű, hogy egyhamar meg fog változni, de te amennyire csak tudsz, maradj ki belőle! Koncentrálj a saját munkádra, és törekedj arra, hogy kizárólag erről beszélgessetek a feletteseddel! Hidd el, hamar rá fog jönni, hogy veled csak a munkáról tud beszélni. Ha mégis be szeretne vonni téged a „pletykadélutánba", próbálj meg kizárólag a munkatársaid pozitív tulajdonságairól beszélni!

Ne adj alapot a pletykára!

Előfordulhat az is, hogy a rosszindulatú kollégák egy-egy megjegyzésedet továbbmondják a főnöködnek, aki pedig ennek hitelt adva akár felelősségre is vonhat ezért. Hogy ezt kivédd, mindig gondold végig alaposan, hogy kinek mit mondasz! Soha ne mondj a munkatársaidról olyat, amit a szemükbe nem mondanál!

Ne maradj kettesben a pletykásokkal!

Próbálj meg úgy mozogni az irodában, hogy ne kelljen kettesben maradnod a pletykás főnökkel vagy munkatársakkal! Mindig legyen a közeledben más kolléga is, amikor kávéztok vagy ebédeltek, és ha lehet, maradjatok a semleges beszédtémáknál!

Fotó: FreeDigitalPhotos