Jump to content

Ismét díjazzák a legjelentősebb innovációs teljesítményeket

2014. 03. 06. 00:00

Ismét díjazzák a legjelentősebb innovációs teljesítményeket, a 2013. évi Magyar Innovációs Nagydíj mellett további hat innovációs díjat adnak át március 28-án az Országházban - közölte a Magyar Innovációs Szövetség csütörtökön.

A nagydíjat az a Magyarországon bejegyzett vállalat, illetve társaság kapja, amely tavaly a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg.

A szövetség közleménye szerint a pályázati felhívásra 26 jelentkezés érkezett. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság az előzetes értékelések után március 4-i ülésén választotta ki a díjra esélyeseket. Ezt követően a legjobbnak ítélt pályázatokat titkos szavazással rangsorolták, és odaítélték a díjakat.

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból érkeztek pályamunkák. A gépészet, a műszergyártás, a gyógyszeripar és az informatika területén voltak 2013-ban kiemelkedő innovációs teljesítmények - közölte a szövetség.

A Magyar Innovációs Nagydíj mellett átadják az ipari, az agrár és a környezetvédelmi díjakat, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara innovációs díját, valamint a Magyar Innovációs Szövetség start-up innovációs díját.

Forrás: MTI Eco

Kép: freedigitalphotos.net