Jump to content

Támogatás a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületeknek

2014. 02. 14. 00:00

Március hetedikéig pályázhatnak támogatásra a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.

A közlemény szerint az NGM 2014-ben is meghirdeti a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó szervezetek számára kiírt pályázatát. A pályázat célja az egyesületek tevékenységének támogatása annak érdekében, hogy a fogyasztóvédelem széles társadalmi alapokra támaszkodjon.

A közlemény szerint a pályázat a szakmailag megalapozott, a különböző fogyasztói rétegeket közvetlenül és célzottan elérő feladatok megvalósítását támogatja, ezzel hozzájárulnak a tudatos fogyasztói magatartás kialakításához és a fogyasztói közérzet javításához.

A pályázati felhívás és útmutató letölthető az NGM, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal honlapjáról, a pályázati anyagok beadási határideje 2014. március 7-e - olvasható a közleményben. A portálon olvasható kiírás szerint a több kategóriában kiírt pályázatokra a költségvetésből 77 200 000 forintot különítettek el.

Forrás: MTI Eco

Kép: freedigitalphotos.net