Jump to content

Pótmagánvádas eljárás indult Hernádi Zsolt ellen

2013. 12. 06. 00:00

Pótmagánvádas eljárás indult a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt ellen - közölte a Mol pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A vádat egy korábbi Mol alkalmazott és kisrészvényes terjesztette elő. A közlemény szerint a magánszemély azt követően döntött a különleges, úgynevezett pótmagánvádas eljárás elindításáról, hogy a Legfőbb Ügyészségre beadott feljelentését az ügyészség elutasította. A pótmagánvádló állítása szerint a Mol részvényei értékének jelentős csökkenését az okozta, hogy a Mol tisztességtelen és törvénytelen módon jutott hozzá a horvát INA irányítási jogához. Az ügyet a Fővárosi Törvényszék tárgyalja.

A közleményben a Mol kifejti: vádirat a horvát és magyar médiában megjelent állításokon alapuló tényállása úgy tűnik szorosan összefügg, és nem különíthető el a jelenlegi horvát átadási kérelemtől. Hernádi Zsolt ez ügyben már korábban tájékoztatta a Mol igazgatóságát arról, hogy az állítások miért alaptalanok és hamisak. A tájékoztatást a testület elfogadta.

A Mol csoport hangsúlyozza, hogy a Legfőbb Ügyészség döntése, amely eddig elutasított minden, az üggyel kapcsolatos megkeresést továbbra is változatlan marad.A Mol csoport továbbá úgy látja, hogy az illetékes Fővárosi Törvényszéken induló pótmagánvádas eljárás tisztességes és független bírósági eljárás az ügyben. A társaság bízik abban, hogy a bíróság a tényeket gondosan megvizsgálva megfelelő eljárást fog lefolytatni.

A bejelentés után az addig 14 000 forint fölött és pluszban forgó Mol részvények árfolyama 13 910 forintig esett, ez 75 forinttal, 0,54 százalékkal alacsonyabb az előző napi záróárnál.

Forrás: MTI Eco

Kép: MTI