Jump to content

Mi az online állásbörze?

2013. 11. 29. 00:00

Nemcsak hagyományos módon kereshetsz munkát: az online állásbörzéken is érdemes lehet körülnézned. Megmutatjuk, milyen az online állásbörze, és hogyan fordíthatod az előnyödre!

Gyors és hatékony

Legyen szó akár a hagyományos, akár az online állásbörzékről, általános tendencia, hogy igen népszerű manapság ez az álláskeresési mód. A legnagyobb előnye, hogy segítségükkel igen hatékonyan kereshetünk állást. Kevés idő alatt sok lehetséges munkaadót elérhetünk, és eljuttathatjuk hozzájuk az önéletrajzunkat. Az online állásbörzékkel ráadásul még gyorsabbak és hatékonyabbak lehetünk.

Az egész világgal kapcsolatban lehetsz

Az online állásbörzék nagy előnye, hogy nemcsak azok a cégek vesznek részt rajta, akik a hagyományos börzéken, hanem gyakorlatilag bárki és bármelyik cég ott lehet. Így sokkal több állásajánlat közül választhatsz, és Te magad is jóval több céget érhetsz el, mint a hagyományos módszerekkel. Mindez főleg akkor jelent nagy előnyt, ha külföldi munkavállaláson töröd a fejed.

Virtuális tér

Az online állásbörze ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a hagyományos változata, csak éppen a virtuális térben, és nem egy rendezvényteremben rendezik meg. A virtuális állásbörzére létrehozott honlapon ugyanúgy vannak standok, mint a hagyományos változat esetében, és minden standon megtekintheted az adott kiállító állásajánlatait, megismerheted a céget és Skype segítségével a megadott nyitvatartási időben a kérdéseidet is felteheted a cég képviselőjének online hang- vagy videokapcsolaton keresztül.

Nézz körül alaposan, és kérdezz!

Érdemes először alaposan végignézegetni az egyes cégek profiljait, elolvasni a bemutatkozásukat, megismerni a cégstruktúrájukat, és az általuk meghirdetett állások listáját. A szimpatikusnak tűnő, és a végzettségednek, jövőbeni terveidhez illő álláshirdetéseket gyűjtsd össze egy listába! Ha kérdésed lenne, bátran vedd fel a kapcsolatot a cég képviselőjével, és tedd fel bátran azokat neki! Mindent kérdezz meg, ami érdekel, vagy amit fontosnak tartasz! A válaszok függvényében dönts arról, hogy mely cégeknél dolgoznál szívesen!

Tartsd a gépeden az önéletrajzodat!

Ezután nincs más feladatod, mint hogy az általad készített címlistára elküldöd az önéletrajzodat. Fontos, hogy mindig kéznél, pontosabban a gépeden tartsd a friss, jól megszerkesztett önéletrajzodat, hogy ha bármelyik cég kéri, el tudd küldeni nekik. Ha sikerült eljuttatnod az önéletrajzodat, az egyik legfontosabb lépést meg is tetted azért, hogy megszerezd álmaid állását.


Fotó: FreeDigitalPhotos