Jump to content

Mennyibe kerül az esküvői lagzi?

2013. 08. 23. 00:00

Megtörtént az, amiről mindig is álmodtál: életed szerelme megkérte a kezedet? Most biztosan a fellegekben jársz, de lassan ideje elgondolkodnod azon, hogy milyen esküvőt szeretnél. Készülj fel, sok kiadással jár! Mennyivel is? Lássuk a számokat!

Tudnod kell, hogy az esküvő legköltségesebb része a lagzi. Míg a templomi és a polgári szertartások, a gyűrűk, az esküvői ruha, a smink, a cipő, és a kiegészítők 500-600 ezer forintba kerülnek hozzávetőlegesen, addig a lagzi ennek a dupláját is felemésztheti. Számos dolog befolyásolja a végösszeget, de tény, hogy semmi sincs ingyen.

A legsarkalatosabb része a helyszín kiválasztása. Egy rendezvénytermet 150-200 ezer forintos áron már lehet bérelni, ehhez jön hozzá a vacsora ára, amely vendégenként alap esetben is 8-9 ezer forintba kerül. Ha korlátlan italfogyasztást is szeretnénk kérni, akkor az fejenként még kb. 3 ezer forinttal növeli meg a költségeket. Ennél magasabb költségekre kell számítanotok, ha étteremben vagy esetleg kastélyban szeretnétek ünnepelni. Ebben az esetben akár 2-3 millió forintot is fizetnetek kell a különleges, elegáns helyszínért.

Választhattok egyszerű asztaldíszítést, de akár exkluzív teremdíszítést is. A dekoráció rendszerint a rendezvény összköltségének 4-7 százalékát teszi ki. Sokat spórolhatsz azzal, ha a dekorációt Te magad készíted vagy készítteted, esetleg bérled azt. Az előbbi sok időbe és energiába kerül, utóbbi esetében pedig el kell fogadni a tényt, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek a lagziján megjelennek a díszek.

Mi hiányozhat még? Természetesen az esküvői torta. Ennek ára szintén számos tényezőtől függ: milyen ízesítésű és mennyire nagy tortát szeretnénk, illetve mennyire népszerű cukrászdában szeretnénk elkészíttetni. Ettől függően 40-100 ezer forintba kerülhet az esküvői torta.

A jó hangulat és a felhőtlen szórakozás érdekében érdemes zenekart is hívni a lagzira. Az árak ez esetben is nagyon különbözőek lehetnek, de általánosságban elmondható, hogy 50 és 200 ezer forint között mozognak népszerűségtől függően. A helyszínhez hasonlóan a zenészekkel is érdemes időben elkezdeni egyeztetni, hogy a nagy napotokon biztosan ráérjenek.

Biztosan szeretnétek megörökíttetni a nagy nap eseményeit is. Az esküvői fotókért 50-70 ezer forintot, míg egy szerkesztett videóért 100 ezer forintot kell fizetnünk.

Ha nagyon elfoglaltak vagytok, vagy úgy érzitek, hogy nem tudjátok megvalósítani mindazt, amit szeretnétek, kérhetitek profi rendezvényszervezők segítségét is. A rendezvényszervezők rutinja és bejáratott alkalmazotti köre a pluszköltségektől is megkímélhet bennünket, bár tény, hogy mint minden szolgáltatás, ez is pénzbe kerül: körülbelül 15 százalékkal növeli az összköltségeket.


Fotó: FreeDigitalPhotos