Jump to content

Nem jutottál el nyaralni? Itt az „otthonkáció”!

2013. 08. 20. 00:00

Hiába szerettél volna nyaralni menni, idén nem engedhetted meg magadnak? Cseppet se bánkódj, válaszd az „otthonkációt”, és nyaralj kevés pénzből az otthonodban!

Világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend az otthoni vakáció, vagyis az „otthonkáció”. Mit érdemes ilyenkor csinálni? Összegyűjtöttük a legérdekesebb és leghasznosabb programokat!

Fedezd fel a városodat!
Hányszor megyünk el nap mint nap olyan épületek mellett, amelyek a falaikban a történelem egy darabját őrzik, ám nem tudunk róluk semmit. Itt az ideje, hogy végy egy útikönyvet, részt vegyél egy tematikus városnéző túrán, vagy meglátogass néhány múzeumot a városodban. El sem hiszed, mennyi érdekes, szórakoztató történettel leszel gazdagabb, amelyet később a külföldi barátaidnak is elmesélhetsz majd, ha hozzád látogatnak!

Sportolj!
Nincs elég időd sportolni év közben? Nem kell költséges időtöltésre gondolod, egyszerűen kapd fel most a futócipődet, pattanj bringára, vagy menj uszodába! Ha teheted, hívd egy barátnődet is magaddal, így még szórakoztatóbb lesz a sportolás. Hidd el, egy-két hét sportolás is sokat számít.

Wellness otthon
Belegondoltál már abba, hogy hány remek wellness- és termálfürdő van az országban? Nagy részüket ráadásul nemrég építették vagy újították fel. És még egyikben sem jártál? Éppen itt az ideje, hogy kipróbáld! Biztosan a te városodban is van egy-két fürdő, amely csak arra vár, hogy felfedezd. Néhány ezer forintért ugyanolyan kényeztetésben lehet részed, mint ha az ország túlsó felébe mennél – így ráadásul utazásra és szállásra sem kell költened. Még több kényeztetésre vágysz? Készíts egy kellemes fürdőt minden este a lakásodon, gyújt gyertyákat, kenj kellemes krémet az arcodra és a bőrödre! Egy-két hét, és mintha kicseréltek volna!

Látogasd meg a barátaidat, menj színházba, moziba!
Hónapok óta ígérgeted a barátaidnak, hogy meglátogatod őket, de eddig nem volt rá időd? Hívd fel most őket, és beszéljetek meg egy találkozót! Nincs is jobb, mint egy kellemes koktél mellett a barátokkal tölteni a nyárestéket. Ha pedig épp nem érnének rá a barátaid, akkor válogass a nyári színházak kínálataiból, vagy nézz meg egy könnyed filmet a moziban!


Változtasd szállodává a lakásodat!
Tegyél rendet a lakásodban, és tekints rá úgy, mint ha az egy szállodai lakosztály lenne! Készíts finom, különleges ételeket magadnak, díszítsd úgy, mintha étteremben kapnád. Csinálj egy finom limonádét vagy koktélt, esetleg nyiss ki egy könnyű bort, és fogyaszd el az ebédedet vagy a vacsorádat gyertyafény mellett az erkélyeden! Ezt a kényeztetést bárki megirigyelné!


Fotó: FreeDigitalPhotos