Jump to content

Kinek van szüksége házikasszára?

2013. 07. 29. 00:00

A Narancs Juice nemzetközi testvéroldala, az eZonomics felmérése szerint a magas jövedelműeknek és az átlag alatt keresők egyaránt szükségük van a házi költségvetésre.

Miért kell ez a jómódúaknak?

Elsőre talán furcsán hangzik, hogy a szegényebbeknek és gazdagabbaknak egyformán jó, ha van háztartási költségvetésük és tervezésük - mégis, ez a jó pénzügyek alapja. Egyszerűen nem beszélhetünk egészséges családi vagy háztartási pénzügyekről akkor, ha nem pontosan ismerjük költéseinket és beérkező jövedelmünket.

A kutatások és tanulmányok szerint azok az emberek jóval többet keresnek, és jóval kiegyensúlyozottabban kezelik pénzüket, akik hajlandóak gondosan követni pénzügyeiket. Ian Bright, az ING szenior közgazdásza arról is beszél egy videóban, hogy magas keresetét korábban hirtelen vesztette el és munkanélkülivé vált. Ebben a szituációban kellett megtanulnia a leckét: okosan, a váratlan következményekre felkészülve kell gazdálkodni.

Milyen életet élsz?

A pénzügyek megtervezését könnyen életünk részévé tehetjük - fog segíteni jövedelmünk és költéseink hosszú távú becslésében és az teszi lehetővé, hogy befoltozzuk az ideiglenes keletkező lyukakat vagy spórolásban kezdjünk.
Az alacsony jövedelműek számára ez a tervezés alapvető - hiszen kevés pénzzel enélkül szinte lehetetlen a takarékoskodás. A pénzesebbek pedig sokszor egyre drágább életvitelt folytatnak - ennek féken tartására is a költségvetések elkészítése az egyik legjobb megoldás.

Forrás: Ezonomics

Fotó: Free Digital Photos