Jump to content

A férfiak többet mobilbankolnak

2013. 07. 20. 00:00

Korábban már írtunk az ING nemzetközi kutatásáról, amely 12 európai ország mobilbankolási szokásait vizsgálta. Most nem a nemzetek közötti összehasonlításról, hanem más jellemzőkről lesz szó.

Férfiak

A 12000 ember bevonásával elkészített felmérés tanulságai alapján a mobilos bankolás elterjedtebb a férfi nem képviselői körében - 42 százalékuk használ efféle szolgáltatásokat, miközben ez az arány a nőknél csak 31 százalék. A férfiak ráadásul nemcsak többen, hanem gyakrabban is használják a mobilbankot: 13 százalékuk nézi meg naponta egyenlegét, míg ez az arány a nők esetében 9 százalék.

Fiatalok

A fiatalok körében persze jóval könnyebben terjed a technológiai innováció. Ez lehet az oka annak is, hogy a 25 és 34 év közöttiek fele már használja a mobiltelefonos bankszolgáltatásokat. Ezzel azemben a 45 és 54 év közötti korosztályban már csak az emberek egyharmada él az új lehetőségekkel.

Hogy hol élnek?

Ehhez részletesebb útmutatóért elolvashatja előző mobilbankolásról kézült tájékoztatónkat. Itt talán elég annyit mondani, hogy Törökországban használják a mobilbankot az internetezők legnagyobb arányban. Az internet ráadásul az ázsiai-európai országban még nem olyan elterjedt, így további növekedésre is van kilátás. A növekedés lehetősége még Spanyolországban és Lengyelországban magas, míg Hollandia már most kifejlett piacnak számít.

Forrás: Ezonomics

Fotó: Free Digital PHotos