Jump to content

Így találhatsz olcsó repjegyet!

2013. 07. 04. 00:00

Nyaralni készülsz, de még nem tudod, hogy mikor és hova utaznál? Olcsón, mégis kényelmesen szeretnél utazni? Találj magadnak olcsó repülőjegyet! Megmutatjuk, hogy hol keresd.

Alapvetően két esetben vehetünk olcsó repülőjegyet: több hónappal az utazás időpontja előtt, illetve néhány nappal a repülés előtt. Ha ügyes vagy, és egy kis időt rááldozol, igen kedvezményes áron vásárolhatsz repülőjegyet. Létezik néhány olyan internetes oldal, amely segít abban, hogy megtaláld azokat a napokat és azokat a járatokat, amelyek kedvezményes repülőjegyet biztosítanak.

A Pelikan.hu például a repülőjegy-ajánlatokat árak alapján növekvő sorrendbe rendezve listázza. Így könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb repülőjegyeket. A repjegy.hu előnye, hogy segítségével összehasonlíthatjuk a hagyományos és a fapados légitársaságok ajánlatait. A Bravofly.hu segít összehasonlítani az egyes légitársaságok ajánlatait, miután pedig megtaláltuk a számunkra legkedvezőbb ajánlatot, az oldal segítségével le is foglalhatjuk azt a rendszerükön keresztül.

Ha szereted a spontán dolgokat, a drungli.com segíthet a legjobb ajánlat megtalálásában. Az oldalt azok számára hozták létre, akik a munkájuk, a tanulmányaik vagy egyéb elfoglaltságaik miatt csak egy adott időpontban utazhatnak, de ami a célállomást illeti nincsenek határozott elképzeléseik. Csak a kiinduló állomást és az indulás időpontját kell megadnod, és már meg is kapod a legolcsóbb repülőjegyek listáját, ráadásul válogathatsz a szebbnél szebb európai városok közül.

Természetesen érdemes a fapados légitársaságok saját oldalait is rendszeresen felkeresned, mert ha jókor látogatsz az oldalra, és a társaság által biztosított kedvezményeket igénybe veszed, sokat spórolhatsz a repülőjegyek árán. Egyes társaságok például hűséges, rendszeresen utazó utasaiknak tagsági kártyát ajánlanak, amelyeknek felhasználásával 10 százalék körüli kedvezményt biztosítanak.

Emellett van még néhány aranyszabály, amelyet érdemes figyelembe venned, mikor repülőjegyet foglalsz. Mielőtt megveszed a repjegyet, mindig olvasd el alaposan az utazási feltételeket. Tudd meg, hogy milyen szolgáltatások tartoznak bele a repülőjegy árába, és mi az, amiért pluszban kell fizetned. Nem mindegy például, hogy a check-in-ért vagy a csomagokért számolnak-e fel plusz költséget. Azt is jó, ha előre megtudod, hogy a fedélzetre mekkora csomagot vihetsz fel, nehogy már csak a repülőtéren derüljön ki, felárat kell fizetned azért, hogy felvihesd a repülőre a táskádat.

Az is fontos, hogy ellenőrizd a térképen, mennyire távol van az úti célodtól a reptér. Ha ugyanis nagyon messze van, és csak busszal vagy taxival juthatsz be a városba, akkor nem biztos, hogy végül az olcsóbb repülőjeggyel tényleg kevesebb pénzből jössz ki, mint ha egy drágább repülőjegyet vásárolnál, amely egy közelebbi reptérre visz.


Fotó: FreeDigitalPhotos