Jump to content

Templeton: Jó magyar kötvénybe fektetni

2013. 06. 28. 00:00

Michael Hasenstab, a Franklin Templeton befektetési alap kötvényalapjainak kezelője szerint Magyarország jó úton jár, és erre a piac is rá fog jönni - idézte pénteken a Napi.hu a szakember a Wealth Manager nevű szakmai lapnak adott nyilatkozatát.

A jelentős magyar pozíciók felett rendelkező szakember azt mondta, továbbra is a feltörekvő kötvények jelentik az egyetlen biztos menedéket a piacon, és ez még évekig így is maradhat.

A Wealth Manager szerint Magyarország története nagyon hasonlít Írországéra, hiszen a piac nem lelkesedik a magyar papírokért, azonban ez inkább megérzéseken, mint tényeken alapul - írta a Napi.hu.

A Templeton szakembere hozzátette: Magyarországnak nem a legjobb a sajtója mostanában a pénzpiacokon, de a strukturális reformok szerinte jó úton járnak. Szerinte fontos előrelépések történtek például a munkaerőpiac és az állami kiadások terén, de ezeket a piac nem értékelte kellőképpen.

A Wealth Manager cikke megjegyzi: a magyar kormánynak jelentős többsége van a parlamentben, emiatt fontos reformokat tudnak végigvinni. Más országokban erre nincs lehetőség - emelte ki a befektető. Michael Hasenstab úgy vélte, hogy a magyar gazdaság egyre jobban profitálhat versenyképességéből a feldolgozóiparban, például az autóiparban, emellett fontos, hogy erősen kapcsolódik a német növekedéshez.

Michael Hasenstab eredményei között a Wealth Manager kiemeli, hogy az elmúlt három évben a Templeton Global Bond Fund 17,97 százalékos hozamot produkált euróban, szemben a benchmarkként használt JP Morgan Global GBI 5,57 százalékos emelkedésével.

Forrás: MTI Eco