Jump to content

Automata cégfigyeltetés indul

2013. 06. 09. 00:00

Automata cégfigyeltetési szolgáltatást indított 13 állami nyilvántartáshoz kapcsolódva a szolgáltatást működtető cegfigyeltetes.hu honlap, amelynek kiadója az Értesítő és Közlönykiadó Kft.

A szolgáltatás gerincét és hátterét a közhiteles állami nyilvántartásokat összekapcsoló feketelista.hu adatbázis adja. Az összekapcsolás nyomán feltárul, hogy egy céggel kapcsolatban mi tudható és ismerhető meg az állami forrásokból, például az adóhatóságnál, a cégbíróságnál vagy éppen a munkaügyi hatóságnál - ismertette az MTI-hez eljuttatott közleményben Iklódi András főszerkesztő.

A honlap az összes magyar céget figyeli, és e-mailben, ingyen, azonnal értesíti a szolgáltatás igénybevevőit arról, ha egy cégről számukra valamilyen új információ jelent meg a közhiteles állami nyilvántartásokban.

A szolgáltatást használók nemcsak másokat, hanem a saját cégüket is megfigyeltethetik. A cegfigyeltetes.hu még az adóhatóság által küldött kézbesítetlen leveleket is figyeli, és értesíti felhasználóit arról, ha a NAV nem tudott valamilyen levelet a figyeltetett céghez kézbesíteni.

Forrás: MTI Eco

Fotó: Free Digital Photos