Jump to content

Inkubátorház nyílik Győrben

2013. 06. 01. 00:00

Szeptemberre készül el az Euro-Office Hungary Ingatlanfejlesztő és Ingatlanhasznosító Kft. által épített inkubátorház Győrben - mondta Puskádi János tulajdonos-ügyvezető az MTI-nek.

A 2500 négyzetméteres létesítmény európai uniós és magyar állami támogatással készül, a 352 millió forintos beruházás kezdő kis- és középvállalkozásoknak biztosít majd megfelelő infrastruktúrát versenyképességük megalapozásához - mondta Puskádi János.

Ismertetése szerint a fejlesztéshez 175 millió forint támogatást nyert el a projektcég a Nyugat-dunántúli Operatív Programban. A beruházás keretében egy meglévő háromszintes épületet újítottak fel, és szintenként akár 15 cég számára tudnak helyet adni. A belső tereket a bérlők igényei szerint osztják fel, kívánságuk figyelembe vételével alakítják ki az irodák és a tárgyalók méretét. Szintenként akár 15 vállalkozásnak tudnak helyet adni.

A megújuló létesítményt modern technológiával szerelik fel. Az irodák mellett mini műhelyeket is létesítenek, ahol termékeik mintadarabjait készíthetik el a vállalkozások. Az alagsorban raktárak kapnak helyet, az épület mellett pedig félszáz kocsi számára épült parkoló. A tulajdonos-ügyvezető közölte: versenyképes bérleti díjak kimunkálásán dolgoznak. A kalkulált irányár 1900 forint az irodák négyzetméteréért havonta, amely a bérelt terület nagyságának függvényében változhat.

Érdeklődést mutatnak a lehetőség iránt fiatal hazai vállalkozások köztük olyan cégek is, amelyek az Audi beszállítói körébe szeretnének bejutni - jegyezte meg Puskádi János.

Forrás: MTI Eco

Fotó: Free Digital Photos