Jump to content

15 vonalon olcsóbb lesz a vonatjegy

2013. 06. 01. 00:00

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szombattól 15 olyan vasútvonalon csökkenti 15 százalékkal a tarifákat, ahol alacsonyabb a műszaki színvonal és a szolgáltatás minősége.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a szolgáltatással arányos tarifák szélesebb körű alkalmazása érdekében, 15 alacsonyabb műszaki szintet nyújtó vasútvonalon 15 százalékos díjcsökkentést vezetett be szombattól. A hétfői bejelentésen Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára jelezte: ha jók lesznek a tapasztalatok, akkor a nyár folyamán tovább vizsgálják, mely vonalakon lehet még kedvezményes jegyárakat bevezetni.

A 15 százalékkal olcsóbb regionális menetjegyet és bérletet egyelőre a következő vasútvonalakon közlekedők vásárolhatnak: Esztergom Almásfüzitő, Székesfehérvár Komárom, Pápa Csorna, Rédics Zalaegerszeg, Balatonfenyves Somogyszentpál, Székesfehérvár Sárbogárd, Sásd Komló, Balassagyarmat Ipolytarnóc, Abaújszántó Hidasnémeti, Karcag Tiszafüred, Fehérgyarmat Zajta, Mátészalka Csenger, Szeged Röszke, Lajosmizse Kecskemét, Szentes – Orosháza. Az érintett vonalak hossza összesen 549 kilométer, a szakaszokon tavaly 1,7 millióan utaztak

Forrás: MTI

Fotó: Mandiner