Jump to content

Napi 5 perc csodát tehet a pénzügyeiddel

2012. 12. 18. 00:00

Gondolkoztál már azon, hogy mennyi időt kellene eltöltened a pénzügyekkel naponta ahhoz, hogy megfelelő módon kézben tarthasd a bankszámládat, a befektetéseidet és minden egyebet? Nyilván arra számítasz, hogy ehhez több órára van szükség, pedig elég csupán naponta öt percet szánni erre.

Mire elég öt perc? Rengeteg mindenre, különösen, ha minden nap ennyi időt foglalkozol a pénzügyeiddel. Nem kell órákat töltened azzal, hogy grafikonokat nézz, vagy gazdasági újságokat olvass, ha alapvetően nem ezzel foglalkozol. De a saját pénztárcát karbantartása miatt minimum 5 percre minden nap szükség van.

Nézd meg, hogy áll épp a bankszámlád! Vesd össze, hogy ebben a hónapban eddig mennyit költöttél, és mire, majd nézd meg, mennyi pénzed marad még a különböző célokra a következő fizetésig. Erre 5 perc bőségesen elegendő.

De ugyanígy elég arra is, hogy vess egy gyors pillantást a bankod legújabb megtakarítási ajánlataira. Lehet, hogy éppen új akciós kamatot hirdet, vagy olyan más befektetési lehetőséget ajánl, amelyet éppen ki tudsz használni. Persze ezt nem érdemes naponta megvizsgálni, de időről időre nem árt erre szánni azt a napi 5 percet az elérhető legmagasabb kamatok érdekében.

Öt perc azonban arra is elég, hogy elolvasd a nap két legfontosabb gazdasági hírét. Hidd el, ez is sokat segít, hogy amikor megtakarítási vagy befektetési lehetőséget keresel, kellő körültekintéssel tudj választani. Ha a két hír elolvasásából azt tudod meg, hogy hogyan változnak esetleg az adószabályok, vagy miként alakultak a gazdasági mutatók, sokkal jobban fel tudsz készülni az előtted álló időszakra pénzügyi szempontból.

Persze nem arról van szó, hogy egy napot sem hagyhatnál ki, amikor épp a pénzügyeiddel foglalkozol. A hangsúly sokkal inkább a rendszerességen van: a legfontosabb az, hogy időről időre törődj a pénzügyeiddel, és ezt lehetőleg ne csak akkor tedd, amikor leellenőrzöd, hogy rendben megkaptad-e a fizetésed. Sok múlik ezen!


Fotó: FreeDigitalPhotos