Jump to content

Varga: Nem módosítunk a makroprognózison

2012. 09. 16. 00:00

A magyar tárgyalódelegáció alternatív tárgyalási javaslatában nem változtat a kormány a 2013-as költségvetésében elfogadott makrogazdasági előrejelzésein - mondta Varga Mihály, az IMF/EU-tárgyalásokért felelős miniszter az MTI-nek vasárnap.

A magyar tárgyalódelegáció vezetője közölte, hogy a hét közepéig megküldi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottságnak a magyar kormány alternatív tárgyalási javaslatát. A miniszter a javaslatcsomag konkrét elemeire vonatkozóan nem kívánt nyilatkozni, de leszögezte, az nem tartalmaz a nyugdíjak vagy jövedelmek csökkentésére vonatkozó terveket, és a kormány nem támogatna új ingatlanadó elfogadására vonatkozó javaslatot sem.

Kérdésre válaszolva kijelentette: nem látják szükségességét új makrogazdasági prognózis elfogadásának. "Továbbra is a 2013-as költségvetés makrogazdasági pályáját tartjuk" - fogalmazott a miniszter, aki hozzátette, hogy a megállapodásra akkor is lesz lehetőség, ha az esetleg érinti valamilyen módon a 2013-as költségvetést.