Jump to content

Az NGM Magyarország üzleti környezetét javítaná

2012. 04. 17. 00:00

A Nemzetgazdasági Minisztérium kedden a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara konjunktúrajelentésére reagálva kijelentette, hogy a magyar kormány célja az, hogy a kelet-közép-európai térség legkedvezőbb üzleti környezetét hozza létre.

Ennek fényében a kormánypolitika továbbra is a jövedelmeket és a beruházásokat terhelő adók csökkentését, míg a forgalmi és fogyasztási adók súlyának növelését veszi célba – tette hozzá a tárca.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi kamara kedden nyilvánosságra hozta legújabb konjunktúra-felmérésének eredményeit. Ezek alapján a német vállalatok 68 százaléka rossznak értékeli a magyar gazdaság helyzetét, ennek romlására pedig a cégek 55 százaléka számít. Javuló üzleti lehetőségekre a német vállalatok 27 százaléka számít – ennek romlását 24 százalékuk vetíti előre.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye ezzel kapcsolatban kiemeli: a magyar kormány a az ország jelenlegi nehéz gazdasági és költségvetési helyzetében is mindent megtesz a növekedésbarát adópolitikán keresztül történő munkahelyteremtés, illetve a vállalkozások terheinek csökkentése érdekében. Cél a magyar és külföldi cégek versenyképességének javítása is – teszik hozzá.

A tárca arra is felhívja a figyelmet, hogy kabinet két évvel ezelőtt az adórendszer teljes átlakítását tűzte ki céljául, hogy annak segítségével térség legversenyképesebb és legegyszerűbb adórendszerévé váljon.