Jump to content

PSZÁF: 11 vidéki iroda segíti a fogyasztókat

2012. 04. 16. 00:00

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete hétfőn bejelentette, hogy hétfőtől már 11 megyeszékhelyen máködik pénzügyi tanácsadói irodahálózat, amelynek célja a fogyasztók támogatása.

Az említett irodahálózatot a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete működteti, hiszen a szervezet ennek jogát a kapcsolódó, PSZÁF által kiírt pályázaton megnyerte. A PSZÁF biztosítja a kibővített irodahálózat működéséhez szükséges anyagi és szakmai hátteret, csakúgy, mint a tavaly áprilistól egy éven át működő irodák esetében.

A PSZÁF közleménye kitér arra, hogy a megyeszékhelyeken működtetett hálózat célja tulajdonképen az, hogy a fogyasztók nem kizárólag a fővárosi PSZÁF-ügyfélszolgálaton kaphassanak pénzügyi jellegű tanácsokat és segítséget. Az irodahálózat a következő városokban működik hétfőtől Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szegeden, Szombathelyen és Zalaegerszegen. Az irodahálózatban összesen 30 feletti tanácsadó dolgozik.

A pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos általános, illetve a fogyasztó egyedi ügyére vonatkozó pénzügyi tanácsadás ingyenes. A hálózat szakemberei eligazítást adnak annak kapcsán is, hogy egy adott kérdésben a fogyasztó problémáját mely intézmény tudja orvosolni, illetve segítenek a beadványok szakmailag és formailag helyes megfogalmazásában is.

A közlemény szerint a PSZÁF a helyi tanácsadó irodák működésének tapasztalatai alapján a korábbiaknál hatékonyabban szerezhet információkat azokról a tipikus, akár csak az ország egyes régióiban felmerülő fogyasztói problémákról, amelyek megoldását célirányos vizsgálatokkal vagy célzott fogyasztói tájékoztatásokkal segítheti elő.