Jump to content

Kecskemét: Hétfőn távozik az első Mercedes-szállítmány

2012. 04. 15. 00:00

Már kétezer Mercedes-Benz márkájú értékesítésre gyártott személygépkocsi készült el a cég kecskeméti egységében, ezek első szállítmánya pedig hétfőn fogja elhagyni a gyárat – közölte Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az igazgató egy, a Hovány cégcsoport kecskeméti Mercedes szalonjában lebonyolított szombat esti rendezvényen elmondta: a gyárs első 50 darab B-osztályú Mercedes magyarországi kereskedőkhöz, illetve közvetetlen magyar vásárlókhoz fog eljutni. Frank Klein kifejtette: az ügyfelek részére készülő autókat március 29-e óta gyártják Kecskeméten, a fent jelzett időpont óta pedig minden a tervek szerint halad, a tervezett darabszám pedig az év végéig el fog készülni.

Az ügyvezető igazgató a Hovány cégcsoport által szervezett eseményen bemutatta az a különleges gyártású autót is, amelyet a Mercedes-Benz a Magyar Gyermekmentő Szolgálat munkájának támogatása érdekében aukcióra bocsájt a Vatera aukciós portálon. Az árverés egyébként április 21-én jár le.

Klein a modelről elmondta: „A gyár szalagjáról elsőként legördült, ügyfélnek gyártott Mercedes-Benz B 2000 Blue EFFICIENCY, Jupiter vörös színű, 1595 köbcentiméter hengerűrtartalmú, 156 lóerős személygépkocsi műszaki paramétereit és felszereltségét tekintve igazi csúcsminőség”.

„Remélem, hogy Kecskemétre kerül az első itt legyártott, 13 millió forintos listaárú Mercedes személygépkocsi, amely olyan felszereltséggel rendelkezik, mely eddig csak a magasabb járműosztályok kiváltsága volt” – tette hozzá a menedzser.