Jump to content

A végtörleszték felhasználták életbiztosításukat

2012. 04. 11. 00:00

Az ING 500 végtörlesztőt kérdezett meg arról, hogy milyen forrásokból finanszírozta devizaadósságának rendezését, illetve milyen pénzügyi termékeket választ a továbbiakban.

Az ING Biztosító szerdán az MTI-vel közölte, hogy felmérést készített a rögzített árfolyamú végtörlesztés lehetőségével élő devizahitelesek pénzügyi helyzetéről. Az 500 fő megkérdezésével megtörtént vizsgálat alapján az érintettek mintegy 80 százaléka teljes mértékben végtörlesztésre használta fel életbiztosítási megtakarításait.

A felmérésben részt vevő végtörlesztők mintegy 50 százaléka az életbiztosítási megtakarításokon túl más forrásokat is igénybe vett a devizaadósság rendezéséhez, a megkérdezett 500 ember egyhatoda pedig forinthitelt is felvett. A megkérdezettek 25 százaléka azt is tervezi, hogy a közeljövőben új megtakarítást indítson.

A biztosító értékelése szerint ez az arány magasnak számít, hiszen országos viszonylatban a lakosság 18 százaléka rendelkezik megtakarításokkal. Az ING közleménye alapján a devizahitel-probléma az érintettek megtakarítási szokásait is átformálta: a megkérdezettek 75 százaléka a kisebb kockázatot jelentő és mérsékeltebb hozamot ígérő garantált konstrukciókat részesíti előnyben.