Jump to content

Távmunkaház indul Nagykőrösön

2012. 04. 04. 00:00

Tóth István, a Bács-Kiskun Megyei Civil Szolgáltató Központ igazgatója szerdán Kecskeméten bejelentette: elkészült a Nagykőrösi távmunkaház, amelyet az Európai Unió 630 ezer eurós, illetve a Microsoft Magyarország Korlátlan Lehetőségek programjának támogatásávál jöhetett létre.

Az intézményben a tájékoztatás alapján 45 munkavállaló várja, hogy foglalkoztassák. A potenciális munkavállalók nagy része Tóth István szerint olyan személy, akit a gyermekgondozási-segély után nem vettek vissza szülés előtti munkahelyükre, vagy az általuk nevelt kisgyermekek mellett nem képesek elvállalni a távolabbi településekre való bejárást.

Ezen kívül olyan személyek is részt vesznek a nagykőrösi távmunka-programban, akik korábban napi több órás ingázást vállaltak munkájuk érdekében. A programban áprilistól foglalkoztatott munkavállalók kilencven százaléka nő. A távmunkaház olyan, nyilvánosság elől elzárt irodai infrastruktúraként funcionál, „amelyben a munkavállaló a munkaadó vállalat földrajzi helyétől és szervezeti felépítésétől függetlenül végzi munkáját, de a kapcsolat - infokommunikációs eszközön keresztül - folytonos a megbízó cég vezetéssel” – írja az MTI.

Az távmunkaház által biztosított irodákban olyan feladatkörök láthatóak el, amelyek betaníthatóak és nem igényelnek napi személyes kapcsolatot a más tevékenységet végző munkatársakkal. Többek között ilyen munkakör például a call-center, adatrögzítés, kutatás és az adatfeldolgozás. A Microsoft a projektből megvásárolt számítógépekhez biztosította a szoftvereket, valamint részt vett a dolgozói IT képzésen is. A távmunkaházban kialakított tantermet a Microsofttól kapott bútorokkal rendezték be.