Jump to content

Csökkent a görög fogyasztás

2012. 01. 31. 00:00

A kormány kiadáscsökkentő intézkedéseinek hatására a görög lakosság mérsékelte fogyasztását, így novemberben jelentősen csökkentek Görögország kiskereskedelmi eladásai - írja az MTI.

A kiskereskedelmi eladások éves szintű volumene novemberben 8,9 százalékkal csökkent, amelyet októberben 10,8 százalékos esés előzött meg. A görög statisztikai hivatal szeptemberben 6,5 százalékos, míg augusztusban 1,5 százalékos visszaesést könyvelt el.Amennyiben a kiskereskedelmi eladásokat értékben számoljuk, akkor azok novemberben ugyancsak éves összehasonlításban Görögországban 6,3 százalékkal, októberben pedig 8,1 százalékkal csökkentek.

A leginkább csökkenő kiskereskedelmi szegmens novemberben az élelmiszerek és a dohánytermékek forgalmazása volt – eme iparágakban a 2010 azonos hónapjához képest 20,2 százalékos csökkenés volt tapasztalható. Októberben éves összehasonlításban 15,6 százalékos visszaesést rögzítettek az élelmiszer- és dohánytermékek piacán. A lábbelik kereslete novemberben19,5 százalékra mérséklődött novemberben az előző havi 29,8 százalékos esés után.