Jump to content

Matolcsy levelet írt az EKB-elnöknek

2012. 01. 05. 00:00

A nemzetgazdasági miniszter hétfőn levelet írt Mario Draghi EKB-elnöknek, amelyben leszögezte: a kormány Magyarország alapérdekének tartja a hatékony és jegybanki függetlenségre épülő monetáris politikát.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn levelet küldött az Európai Központi Bank elnökének, amelyben tájékoztat a december 30-án elfogadott jegybanktörvény részleteiről, valamint arról, hogy figyelembe vették az annak korábbi változataival kapcsolatos EKB-s véleményeket – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből.

Az NGM szerint a miniszter a levélben kiemelte, hogy hazánk alapvető érekének tartja, hogy hatékony, a jegybanki függetlenség elvén alapuló monetáris politikával rendelkezzen. Matolcsy György úgy véli: ahogy eddig is, a kormány a jövőben is figyelembe fogja venni a jegybank függetlenségét.

A politikus a levélben hangot adott azon meggyőződésének is, hogy a december 31-én elfogadott MNB-törvény teljes mértékben kompatibilis az Európai Unió jogrendjével. A levél egy másolatát a Nemzetgazdasági Minisztérium Olli Rehnnek, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosának is eljuttatta.