Jump to content

Index: Fellegi január 11-én tárgyal az IMF-fel

2012. 01. 02. 00:00

Az Index értesülései alapján Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter január 11-én utazik majd Washingtonba, hogy folytassa a Nemzetközi Valutaalappal folytatott informális egyeztetéseket. A portál az információt a politikus sajtóosztályára hivatkozva közölte.

A sajtóiroda év végi közlései alapján a tárca nélküli miniszter megbeszéléseken vehet részt az IMF vezérigazgatójával, a szervezet Magyarországért felelős szakembereivel, Christine Lagarde-dal és az intézmény más igazgatósági tagjaival is. Az IMF és az Európai Bizottság által biztosított pénzügyi konstrukció formája, nagyságrendje és feltételei hivatalos tárgyalási folyamat eredményeképp alakulhat ki – hangsúlyozta akkor Fellegi Tamás sajtóosztálya.

A tájékoztatás kitért arra is, hogy a kormány áttekintette a Európai Központi Bank jegybanktörvényről szóló hivatalos állásfoglalását, annak javaslatait pedig több ponton beépítette a törvényjavaslatba. December közepén megszakadtak az EU-val és az IMF-fel folytatott előkészítő megbeszélések, amelyet Olli Rehn uniós pénzügyi biztos szóvivője az MNB-törvényjavaslattal hozott összefüggésbe.

Az informális megbeszélések befejezése ugyanakkor Fellegi Tamás szerint nem jelentheti a hivatalos tárgyalási procedúra berekesztését, a magyar delegáció pedig továbbra is előfeltételek nélkül kész tárgyalni – szögezte le akkor a tárca nélküli miniszter.