Jump to content

Átmenetileg Navracsics az NFM élén

2011. 12. 21. 00:00

Orbán Viktor átmenetileg Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert bízta meg a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörének gyakorlásával – a kormányfő rendelete a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az említett rendelet hatálybalépésének időpontja december 21-e, hatályát pedig a nemzeti fejlesztési miniszter hivatalba lépésével fogja elveszteni. A nemzeti fejlesztési miniszter még december 8-án jelentette be, hogy a miniszterelnöknél kezdeményezni fogja miniszteri posztról való felmentését. Fellegi Tamás azzal indokolta döntését, hogy a miniszteri feladatokat nem lehet összeegyeztetni az IMF-tárgyalások koordinálásával.

Fellegi lemondását Orbán Viktor elfogadta, így a politikust december 15-i hatállyal tárca nélküli miniszternek nevezték ki. A tárca nélküli miniszter feladata a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalások vezetése, illetve javaslatok tétele „az országgal szembeni pénzügyi támadások visszaverése érdekében szükséges intézkedésekre”.

Orbán Viktor december 12-én elhangzott szavai alapján az új nemzeti fejlesztési miniszter személyéről a következő napokban fognak dönteni. A kormányfő akkor azt mondta: e döntés megszületéséig Fónagy János államtitkár irányítja a tárcát.