Jump to content

Tarlós: Februárban leállhat a BKV

2011. 12. 20. 00:00

Tarlós István szerint február elején leállhat a budapesti tömegközlekedés, amennyiben nem változtatják meg a BKV finanszírozásáról szóló kedd hajnali országgyűlési döntést.

Tarlós István budapesti főpolgármester kedden bejelentette: a fővárosi tömegközlekedés február elején leállhat, amennyiben a BKV finanszírozásáról szóló parlamenti döntést nem változtatják meg.

A politikus kedden rendkívüli sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a BKV finanszírozására kedd hajnalban megszavazott 32 milliárd forint eddig egy 35 milliárd forintos generális támogatás része volt – ezt március végéig befagyasztották. A főváros nem 32 milliárd forintos plusztámogatást kapott, hanem az eddig automatikusan járó összegből vontak el 3 milliárdot – magyarázta Tarlós, aki szerint az elvont összeget az országban bárhol felhasználhatják, kivéve Budapesten.

A főpolgármester úgy véli: a döntés változatlansága esetén a budapesti közösségi közlekedés várhatóan február 2-ig tud működni. A leállás „a káoszon és a politikai skandalumon túl a nemzetgazdaságnak körülbelül napi 14 milliárd forint kiesést jelent”.