Jump to content

Kiderítettük, hogy mire jó a lakáskassza

2017. 10. 20. 14:06

Most, hogy célegyenesbe kerültünk, mind ami a magánéletünket, mind ami a munkánkat illeti és mindketten a havi fix jövedelmünkből félre is tudunk tenni egy keveset, felmerült bennünk, hogy jó lenne valami befektetés, amit a későbbiekben fel tudunk használni például lakásfelújításra. Amikor ez a téma egy baráti beszélgetés alkalmával szóba került, többen is értetlenkedve kérdezték: ti nem fundamentáztok? Utána jártunk a dolognak, hogy miért is jó ez.

Fundamentázni annyit jelent, mint Fundamenta Lakásszámlát nyitni. Az itt összegyűjtött megtakarítás a futamidő leteltével felhasználható lakáscélú terveink megvalósítására. Lecserélhetjük a konyhabútort és végre álomkonyhában (beépített sütővel, mosogatógéppel!) süthetek-főzhetek, de megoldhatjuk például a kazáncserét, korszerűsíthetjük a lakásunkat, vagy kialakíthatunk egy plusz helyiséget is gyerekszobának. De gondolkozunk az építkezésen is – hiszen ha gyerekünk lesz, jó lenne egy kis kert a ház végében -, erre is fel tudjuk majd használni a számlán összegyűjtött megtakarításunkat.

Kérdésünkre a Személyi Bankár elmondta, hogy havi 5000 és 20000 Ft közötti összeget kell befizetnünk, és annak függvényében, hogy mikor szeretnénk az otthonunkkal kapcsolatos terveinket megvalósítani, négy futamidő közül is választhatunk.

Elmondta továbbá, hogy a lakáskasszában összegyűjtött megtakarítás lakáshitel önerőként is felhasználható.

Döntöttünk, 2017. november 16-áig mindenképp belevágunk, ugyanis a Fundamenta Kamatbónusz Akciójával most egy éven keresztül  extra kamatot is kapunk a megtakarításunkra, ezen kívül:

  • Kiszámítható - a futamidő végéig fix kamatozású lakáskölcsön
  • 30% állami támogatás jár a megtakarítások után, évi 72 000 Ft-ig
  • Akár 8 millió Ft elérhető szerződéses összeg, amely több közeli hozzátartozó javára kötött szerződéssel megtöbbszörözhető
  • A lakástakarékban összegyűjtött megtakarítás lakáshitelhez önerőként is felhasználható.

Bővebb információ ITT érhető el a Fundamenta Lakásszámláról és az ehhez kapcsolódó  akcióról.

 

(Forrás: szerkesztőség)