Jump to content

Az 5 leggazdagabb bűvész

2017. 05. 17. 13:24


A ma élő leggazdagabb és legismertebb bűvészek, illúzionisták sikere kőkemény munkának és kitartásnak az eredménye. Sajnos - pedig elvárható lenne, ha más szakmában nem is, de itt igen - még náluk sem működik, hogy egy csettintés és dől a lé. Évekig gyakorolt trükköknek, showműsoroknak, tv-s szerepléseknek és Las Vegasnak köszönhetik mesés vagyonukat. Lássuk, kik a ma élő leggazdagabb és legsikeresebb bűvészek! Ne lepődjünk meg, a legtöbben párban dolgoznak, így egy-egy páros két helyezést is elfoglal a listán.

5. & 4. Siegfried and Roy – Vagyonuk: 120 millió dollár

Siegfried és Roy a hófehér tigriseikről voltak híresek, de egy ilyen tigris okozta bukásukat is, amikor Roy-t egy 2003-as műsorban megtámadta tigrisük. Persze a bukást csak képletesen értjük, hiszen ezután Roy felépült és habár már nem aktív fellépők, még mindig legendának számítanak és jelen vannak a bűvész társadalom életében. 5750 show-t tudnak a hátuk mögött.

3. & 2. Penn & Teller – Vagyonuk: 300 millió dollár

A leghíresebb komikus bűvész duó. Penn és Teller a hazai nézőknek is ismerős lehet, hiszen a Spektrumon futott műsoruk, ahol egy tehetségkutató műsor keretein belül kellett a versenyzőknek átverniük őket. Egy kis érdekesség, Teller az egyetlen ember a földön, akinek engedélyezve van, hogy útlevelében csak egyetlen név szerepeljen. 20 éve van saját műsoruk Las Vegas-ban, tv műsoraik pedig 2003 óta futnak.

1. David Copperfield – Vagyona: 800 millió dollár

Talán David Copperfield az, akit keveseknek kell bemutatni. Itthon is futottak tv műsorai, illetve már háromszor látogatott el hozzánk és adott egész estés showműsort. Kettőt Budapesten, egyet Debrecenben. Ő az, aki eltüntette a Szabadság szobrot, átsétált a Kínai Nagyfalon és tüntetett el egy repülőgépet, vagy éppen az Orient Express egyik vagonját. Mind a mai napig állandó műsora van Vegas-ban, ahol már több mint 4 milliárd jegyet értékesített. Ő az első milliárdos bűvész a világon, 11 Guinness világrekordot tart. Érdekesség, hogy bűvészként több jegyet értékesített, mint Madonna, Justin Bieber, Elvis, vagy Michael Jackson. Az ő nevéhez fűződik a Project Magic, ahol a bűvészet segítségével fejlesztett ki egy rehabilitációs programot a rászorulóknak. 11 szigetet birtokol a Bahamákon és a legnagyobb bűvész kollekció tulajdonosa, saját múzeummal, ahol ugyan látogatókat nem fogad, de olykor-olykor egy két szerencsés betekintést nyerhet. Ezek a szerencsések is bűvészek, történészek, vagy akadémikusok lehetnek, akik valamilyen célból érdeklődnek a gyűjtemény iránt.

(Forrás: penzugyguru.hu; buveszszinhaz.hu; kép: google)