Jump to content

Nem csak a sportban sikeresek, de az üzleti életben is tevékenykednek

2016. 08. 18. 10:52

A riói 160 magyar sportoló közül sokan nem csak a sportból élnek, az üzleti életben is próbálnak talpon maradni.

A Világgazdaság készített egy összefoglalót azon sportolókról, akik a versenyzés mellett az üzleti életben is jeleskednek. Íme, néhányan, akik nem csak kiváló sportolók, hanem cégtulajdonosok is.

Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup az Iron Corpora­tion Kft.-vel építgeti a jövőt. A társaságot sporttevékenységre, sportlétesítmény üzemeltetésére, internetes kereskedelemre és kiadói tevékenységre hozták létre. A társaság árbevétele tavaly közel 58 millió forintra, az előző évi két és félszeresére ugrott, adózott eredménye az előző évi több mint háromszorosára, közel 30 millió forintra nőtt, amiből 15 milliót ki is vettek osztalékként. A vállalkozás saját tőkéje is szépen gyarapszik, tavaly már meghaladta a 23 millió forintot.

A birkózó Bácsi Péter a dohánybizniszbe vágott bele. Míg 2013-ban közel 60 millió forintos forgalmat produkált, addig 2015-ben már 191 millió forintos árbevételt ért el. Tavaly ez több mint 9 millió forintos adózott eredményt jelentett, amit a saját tőkét 11,5 millió forintra gyarapítva benn hagytak a cégben.

A vízilabdázó Kisteleki Hanna szintén nagy trafiktulajdonos. Testvéreivel együtt öt bt.-ben is kültag, főleg fővárosi dohányboltokat üzemeltetnek. A trafikos cégek többsége nem megy jól, többnél nulla forintos árbevételről és negatív eredményről szól a 2015-ös beszámoló. Kisteleki Hanna emellett testvéreivel társtulajdonos a DBOH Kft.-ben is, a családi vállalkozás szintén nullás árbevételről és negatív adózott eredményről számolt be a tavalyi évre.

Szilágyi Áron tavaly júniusban átvette az Élet Étterme Kft.-t korábbi tulajdonosaitól. A cég egy nyers vegán bisztrót, a Veggie-t üzemelteti Budapest V. kerületében. Tavaly pár millió forintos eredménnyel, valamint negatív saját tőkével zárt. Szilágyi alapító tulajdonosa a Sylvanium-Tax Kft. könyvelőcégnek is.

Cseh László az úszás mellett 2009 óta társtulajdonos egy reklám- és konferenciaszervező cégben, a Momart Kft.-ben. A vállalkozás árbevétele 2015-ban már 570 millió forint volt, adózott eredménye pedig 43 millió forint. Az olimpikonnak van egy sporttevékenységre fenntartott vállalkozása, a Csehlák Kft. is, melynek adózott eredménye az elmúlt két évben több millió forintos mínusz volt, a cég tekintélyes saját tőkéje ezzel 38 millió forintra csökkent.

(Forrás: vg.hu / Kép forrása: google)