Jump to content

Futó Barnabás konzervatív a pénzügyekben

2013. 11. 18. 00:00

A Narancs Juice mostani interjújában Dr. Futó Barnabás ügyvédet kérdeztük a pénzügyi tudatossághoz kapcsolódó szokásairól. Az elismert, főként büntetőügyekre specializálódott védőügyvéd kockázatkerülő típusnak tartja magát, és igyekszik racionálisan dönteni pénzügyeivel kapcsolatban.

„Egy tízes skálán olyan hatosra értékelném a tudatosságomat a pénzügyek terén” – mondja Dr. Futó Barnabás. „Azt hiszem a tudásom nem kiugró, ha úgy vesszük közepesek. Nem rendelkezem túlzott ismeretekkel a pénzügyekről.”

„Nem vagyok igazán tudatos a pénzügyeimmel kapcsolatban, de igyekszem mindig racionális döntést hozni” - mondja Futó arra a kérdésünkre, hogy mennyire gondolja magát tudatosnak a pénzügyeivel kapcsolatban. Az ügyvéd a megtakarításairól elmondta, hogy a bankban tart készpénzt, egyéb megtakarításokkal nem rendelkezik. Igyekszik mindig annyit felhalmozni, amely biztosítja azt, hogy váratlan kiadás esetén se legyen problémája. Szerencsére elég nagy a családja, így a pénznek mindig megvan a helye.

Az ügyvéd azt is elmondta nekünk, hogy a banki befektetésekről nem rendelkezik túl sok információval, ezért kevésbé is bízik bennük. „Kockázatkerülő típus vagyok, a biztosat részesítem előnyben. Ezért a legegyszerűbb megtakarítási formát szoktam választani, a pénzemet le szoktam kötni. A lekötött betét futamidejét pedig úgy választom meg, hogy milyen hosszan tervezek éppen előre.”

Futó úgy gondolja, hogy jobb az, ha a pénzét maga kezeli, nagyobb biztonságban érzi úgy magát. „A pénzügyek területén konzervatív vagyok, magam kezelem őket, nem igazán szoktam banki tanácsadók segítségét kérni, biztosabbnak érzem azt, ha én döntök a pénzemmel kapcsolatban.”