Jump to content

Rókusfalvy Pál szakértőkkel dönt az anyagiakról

2012. 09. 12. 00:00

A Narancs Juice legutóbb Rókusfalvy Pál producerrel beszélgetett a pénzügyek tudatos kezeléséről, a legfontosabb pénzügyi termékekről, illetve az ehhez igénybevett szakmai segítségről. A pincészetet és saját produkciós céget is irányító vállalkozó a pénzügyek tekintetében naprakész és tudatos döntéshozó képét mutatta, aki ugyanakkor a pénzügyi szakemberek tanácsait is bátran használja.

A megtakarítások tekintetében a korábban reklámcéget is vezető vállalkozó egyértelműen a hosszú távú lekötéseket választja – Rókusfalvy számára emellett a várható hozamok és kockázatok ésszerű egyensúlya a legfontosabb. A Stúdium Dixieland zenekar alapítója rámutatott: „A hosszú távú megtakarításokban hiszek. Olyan heterogén portfóliót állítottunk össze, amelynél igyekeztünk olyan optimális kompromisszumot találni, amely a lehető legmagasabb várható hozamot biztosítja még vállalható kockázat mellett”.

Rókusfalvy Pál ugyanakkor nem rendelkezik magánnyugdíjpénztári tagsággal – ehelyett a befektetéshez kötött életbiztosításokat részesíti előnyben. „A gyermekeim elindulását szeretném segíteni ezzel” – emeli ki a producer, aki a pénzügyeken túl is meghallgatja a szakértői tanácsokat, a végső döntés jogát viszont következetesen saját kezében tartja.

A vállalkozót végül megkérdeztük cégeinek pénzügyi jellegű kihívásairól és a gazdasági világválság óta tapasztalható megváltozott körülményekről is. Erről Rókusfalvy Pál elmondta: „Ugyanazok a kihívások vesznek körbe minket, amik a középvállalkozások többségét. A legnagyobb ezek közül, hogy a fejlődést ilyen feltételek között hogyan tudjuk folytatni. Ez létkérdés, a fennmaradást nem tekintem opciónak. A válságban is kihívást látok és a jó oldalát keresem. Ilyen körülmények között derül ki igazán, hogy életképesek vagyunk-e, vagy csak mi hisszük ezt vállalkozásunkról. Rákényszerültünk több olyan optimalizáló döntésre, amit a válságtól függetlenül is meg kellett volna hozni, ilyen szemmel akár köszönhetünk is sok mindent ezeknek a körülményeknek. A felemelkedéshez a mélységhez is közel kell kerülni. Remélem, kezdünk kijózanodni!”.