Jump to content

Schirilla György nem tartja a pénzt

2012. 05. 29. 00:00

A Narancs Juice májusi interjújában Schirilla György természetgyógyásszal beszélgetett a pénzügyi tudatosságról, illetve a pénz életünkben betöltött szerepéről. Az édesapja által megkezdett hagyományt folytató – a jeges Dunát minden évben átúszó – sportoló filozófiájában egészen érdekes helyet foglalnak el az anyagi értékek.


Schirilla egy korábbi interjúban a szeretet, az egészséget és a pénzt nevezte meg életünk három legfontosabb tényezőjének. Ezt boncolgató kérdésünkre válaszolva a természetgyógyász elmondta: „a pénz annak ellenére nagyon fontos, hogy ma az emberek részéről egyfajta álszemérem érzékelhető az anyagi javakhoz kapcsolódó témákban. A földi lét egyik alapeleme a pénz”.

„A pénzt nehéz megszerezni, ugyanakkor nagyon könnyű elkölteni” – hívja fel a figyelmet a sportoló, aki szerint ugyanakkor az anyagiakkal nem szabad túlságosan sokat foglalkozni. „Ha az ember szereti a munkáját és vannak célja, akkor pénze is lesz” – magyarázza. Schirrilla György emellett a költekezéssel kapcsolatban is határozott tanácsokat fogalmaz meg: „A pénzt nem szabad tartani – csak akkor jön, ha el is tudjuk engedni. A pénz jó dolog, viszont ha csupán ülünk rajta, az nem fog jót szülni”.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Schirilla György és családja ne rendelkezne megtakarításokkal - legtöbb megtakarításukat immár huszadik éve életbiztosításokra fordítják. Azt is megkérdeztük, hogy a természetgyógyász szokott-e pénzügyi tanácsadóval konzultálni a fontosabb pénzügyi döntések előtt. „A feleségem eleve pénzügyi tanácsadó , ezért családon kívül szakember segítségére nincs szükségünk” – magyarázta.

Végül a jeges Duna sokszoros átúszóját ugyancsak egy korábbi interjúban elhangzott mondatai kapcsán kérdeztük arról: melyek azok a szolgáltatások, amelyekért egy természetgyógyász nem kér pénzt? „Vannak olyan isteni adományok, amelyekért erkölcstelenség anyagi ellentételezést kérni. Ilyennek tekintem például az energiaátadás gyakorlatát” – mutatott rá Schirilla György.