Jump to content

Kocsis Tibi: Nem szórom a pénzt

2012. 04. 13. 00:00

Sokkal megfontoltabbá vált Kocsis Tibi a pénzügyek terén, mióta győzött a 2011-es X-Faktorban, és ezzel a tehetségkutató műsor egy éven át járó havi egymillió forintos fődíját. Mint a narancsjuice.hu-nak elmondta, nem szereti szórni a pénzt, de azért néha megenged magának egy kis luxust. Az énekes a befektetések terén a biztonságot tartja a legfontosabb szempontnak.

Általában saját kezemben tartom a pénzügyeimet, igaz, eddig nem volt komolyabb megtakarításom. Most, hogy havi részletekben megkapom majd a műsor fődíját, sokkal megfontoltabb vagyok, és a pénzügyeim kezelését is inkább olyanokra bízom, akik hozzáértőbbek nálam – fogalmazott a narancsjuice.hu kérdésére Kocsis Tibi, az X-Faktor tavalyi győztese. Hozzátette, az viszont továbbra is igaz, hogy szereti átlátni a dolgokat.

A harminc egy éves énekes tudatosnak tartja magát a pénzügyek terén, nem szereti szórni a pénzt, és meggondolja, hogy mire adjon ki nagyobb összeget. - Ugyanakkor úgy hiszem, az élet akkor kerek, ha időnként megengedünk magunknak olyan dolgokat, mondjuk egy kis luxust, amitől jobban érezzük magunkat, feltéve ha ezt nem felelőtlenül teszi az ember – fejtette ki Tibi. De leszögezte, a legfontosabb, hogy ne verje magát súlyos adósságokba az ember értelmetlen dolgok miatt.

Pályakezdőként viszont nem vette még ennyire komolyan a pénzügyeket. - Pár hónappal a főiskola elvégzése után kezdtem dolgozni egy művelődési intézményben rendezvényszervezőként. Hihetetlen élmény volt, amikor megkaptam az sms-t az utalásról. Ez volt az első keresetem, és ha jól emlékszem, elbuliztam az egészet – mesélte az X-Faktor felfedezettje. - Érdekes visszagondolni, hogy mennyire más volt még akkor a felfogásom, közvetlenül az iskola után. Akkor még nem kellett önállóan gondoskodnom magamról, otthon éltem a szülői házban, és nem volt semmilyen anyagi kötelezettségem – jegyezte meg Tibi.

Az elmúlt években azonban már rendelkezett saját keresettel, lakást vett, és hitele is van. Mint fogalmazott, érzi ennek a felelősségét és tisztában van vele, hogy a válság kezdetekor is sokan veszítették el néhány bátornak tűnő döntéssel szinte minden megtakarításukat. - Ezért is, számomra a megtakarítások esetében a biztonságosság a legfontosabb tényező. A sok munkával megkeresett pénzt nem érdemes kockára tenni. Bár egy nagyobb lottó nyeremény egy részével biztos belevágnék pár kockázatos üzletbe is – mondta az énekes.

Kocsis Tibi hamarosan önálló lemezzel jelentkezik, az X-Faktor megnyerése előtt viszont sorsolási menedzserként dolgozott a Szerencsejáték Zrt.-nél. - A szerencsejátékokat én mindig inkább a munka oldaláról közelítettem meg, korábban minden e körül forgott. Amióta a zene tölti ki az életemet, ha tehetem én is kitöltök egy lottószelvényt, és adok esélyt a szerencsének. Végül is, bármikor bejöhet – fűzte hozzá.