Jump to content

Győrfi Pál: Korábban egyszerűbb volt befektetni

2012. 01. 26. 00:00

Többféle eszközben és pénznemben tartja megtakarításait Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki szerint hosszú távon a gyerek a legjobb befektetés. A gazdasági híreket folyamatosan követi, de úgy látja, régen mintha egyszerűbb lett volna megtakarítási formát választani, mert ma már egy ingatlan sem számít biztos befektetésnek.

Aki látott már akármelyik tévéadón közúti balesetről szóló híradást, az minden bizonnyal ismeri Győrfi Pált is. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője több mint tíz éve tölti be a tisztséget, de a munka és a család mellett azért a pénzügyekre is marad ideje.

- Folyamatosan követem a gazdasági híreket, szinte percről percre nézem az árfolyamokat is, mert érdekel ez a terület - mondta a szóvivő a narancsjuice.hu-nak. Hozzátette, a megtakarítások terén mindig próbál logikus döntéseket hozni, ám ezek nem minden esetben sülnek el a legjobban.

- Amikor befektetési tanácsadóval beszéltem a lehetséges megtakarítási formákról, rendszerint gondban voltam, mert neveltetésem miatt nagyon fontos számomra a biztonság, de emellett persze magas hozamot is szeretnék elérni - fejtette ki Győrfi. A félretett pénzt igyekszik többféle eszközben tartani, hogy ezzel csökkentse a – különösen mostanság - kiszámíthatatlan árfolyammozgásokkal járó rizikót. Eszerint pedig a szóvivő forintban, euróban, és dollárban is tart pénzt. - A megtakarítások megosztásával nagy veszteség nem érhet, de persze túlzottan nagy nyereséghez sem juthatok - mutatott rá a kommunikációs szakember.

Győrfi Pált azonban saját bevallása szerint nem igazán kíséri szerencse a befektetések terén, miután általában a pénzt olyankor váltja át, amikor a vételi árfolyam éppen a legmagasabb szinten van. Ezen kívül korábban egy befektetési tanácsadó részvényvásárlásra is rá tudta beszélni, ám mint fogalmazott, ezekből nyereségre még nem tudott szert tenni. - Eddig a pénzügyi tanácsadók

nem hoztak szerencsét, bár lehet, hogy a megtakarításaim alakulása nem ezzel, hanem inkább a globális gazdasági válsággal függ össze - jelezte az OMSZ szóvivője. Hozzáfűzte, tapasztalatai alapján számára úgy tűnik, hogy korábban könnyebb volt jó befektetést találni. - Ma már a néhány éve még teljesen biztosnak számító megtakarítási formák sem megbízhatóak. Ilyen például az ingatlan, amelyek piaca a válság óta Magyarországon teljesen átalakult - húzta alá Győrfi.

A kommunikációs szakember úgy vélekedik, hogy hosszútávon a gyermek a legjobb befektetés. - A legjobb döntés az, ha a pénzünket a három gyerek játékaira, taníttatására, vagy sportolására fordítjuk - emelte ki Győrfi Pál.