Jump to content

Jaksity Kata a mában él, de a jövőre is gondol

2011. 10. 06. 00:00

A két gyermeket nevelő Jaksity Kata a sikeres modellkarrier után a média világában is számottevő eredményeket ér el. A rádiós és tévés műsorvezető hosszú távra tervez, de azért szem előtt tartja: élni nem a jövőben kell.

„Nem tudom mennyire jellemző a mai hírességekre a hosszú távú tervezés, de ha például a valóságshow-k rövid ideig látható celebjeire gondolunk, láthatjuk: sokszor összeesnek, a hírnév hirtelen elvesztése sokakat megnyomorít. Szerintem nagyon fontos lenne, hogy ezek az emberek felkészüljenek a tizenöt percig tartó hírnév végére” – hangsúlyozza a korábban modelliskolát is működtető sikeres műsorvezető. Eleinte ő sem tervezett hosszú távra a médiában, hiszen addig nagyjából egyforma periódusokban váltották egymást karrierje nagyobb korszakai: sport, modellszakma, majd a média világa.

„Az első elbocsátásom segített megtanulnom, hogy sosem szabad egyetlen lábon állni, habár szerencsés voltam és már az első napon érkeztek új megkeresések” – teszi hozzá Jaksity Kata, aki ezt az elvet máig vallja. Jelenleg nem szerepel a képernyőn, ám a jószolgálati tevékenységei megadják a továbblépéshez szükséges lelki erőt. Egy anyaotthon programot szervezett bántalmazott nők és gyermekek számára, emellett a segítséggel élő embertársaink integrációját is többféle kezdeményezéssel támogatja.

A jövedelem nélküli időszakok átvészeléséhez nemcsak lelki, hanem pénzügyi erőre is szükség van. Ezt a modell-műsorvezető elsősorban – portfóliókban tartott – megtakarításaiból finanszírozza, hiszen az első, gyermekkori fizetése óta mindig félretesz valamennyit. „Édesapám tanított meg arra, hogy a jövőre gondolni kell, míg a férjem megmutatta: a jelenben kell kiélveznünk az életet. Néha elfelejt az ember a mában élni. Úgy érzem, hogy egyfajta egészséges balansz kialakítása a kívánatos” – magyarázza Kata.

Jaksity Kata hasonló filozófiát próbál átadni gyermekeinek is, hiszen nagyobbik fia már most viszonylag magas keresettel rendelkezik színész munkáinak köszönhetően. A tizenhárom éves Ábel általában saját maga rendelkezhet fizetése bizonyos részével, a fennmaradó nagyobb részt viszont befektetik. „Ez jól jön majd az első autó megvásárlásakor” – magyarázza a műsorvezető, aki hasonló szemléletet próbál átadni kisebbik fiának, Bendének is.