Jump to content

Jól megy az ingatlanforgalmazónak

2017. 11. 28. 18:19

A tavalyi év azonos időszakához képest 122 százalékos növekedést ért el a Duna House, így 190,5 millió forint adózott eredménnyel zárta 2017 harmadik negyedévét.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett konszolidált, nem auditált jelentés szerint az ingatlanforgalmazó társaság értékesítésének nettó árbevétele 1,2 milliárd forint volt a harmadik negyedévben, vagyis 29 százalékkal elmarad a tavalyi azonos időszaktól.

A cégcsoport üzemi teljesítménye megközelítette a 300 millió forintos EBITDA (kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) szintet, EBIT-eredménye (üzleti és rendkívüli eredmény összege) 151 százalékos éves növekedéssel elérte a 273 millió forintot.

Az adózott eredmény alakulását a megemelkedett hitelállomány és kamatfizetés, valamint egyszeri addicionális adózási tételek befolyásolták a társaság szerint. A core teljesítmény javulását többek között a pénzügyi termék közvetítési szegmensnek, valamint a hitel és lakás-takarékpénztári volumenek növekedésének tulajdonítják. Hozzátették: nőtt a franchise szegmens árbevétele és bruttó fedezete, ugyanakkor a közvetett költségek növekedése - főleg a lengyelországi - csaknem teljesen felhasználta a keletkezett profitelőnyt.

Az első kilenc hónap teljesítménye alapján a cég vezetősége megerősíti 850 millió és 1 milliárd forint közötti előrejelzését az éves adózott eredményre a MyCity (ingatlanfejlesztői tevékenység és az ehhez kapcsolódó ingatlanportfólió) nélkül számítva, ebből szeptember végére 770 millió forintot értek el.

A Duna House részvényeivel 2016. november 11. óta kereskednek a BÉT prémium kategóriájában. A papír a hétfői kereskedést 3600 forinton zárta, eddigi legmagasabb árfolyama 4088 forint, a legalacsonyabb 3250 forint volt.

(Forrás: penzugyguru.hu; mti.hu; pixabay.com)