Jump to content

Már otthonról is nyithatunk bankszámlát

2017. 07. 28. 17:08


Július 20-tól már személyes megjelenés nélkül is nyitható bankszámla az MKB-nál. A szoftvert fejlesztő magyar cég nagy multik elől szerezte meg a megbízást, és sikeres külföldi terjeszkedésbe kezdett.

Egy új technológiának köszönhető, hogy már nem szükséges személyesen befáradni a bankba, hanem otthonról, a számítógép elől, vagy egy okostelefon segítségével intézhetjük ügyeinket. Az új technológia lényege, hogy az ügyfelek a bank internetes felületéről pár kattintással eljuthatnak az ügyintézőhöz, aki azonosítani is tudja a klienseket. Az ügyfélnek elegendő a számítógép vagy mobiltelefon kamerájába bemutatnia a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, az ott működő FaceKom szoftver pedig felismeri az igazolványokat, és beolvassa a rendszerbe az adatokat, amelyekkel meg lehet nyitni a számlát vagy lehetőség van egyéb szerződéseket kötni. A szerződést és egyéb tájékoztatókat az ügyfél e-mailben megkapja, és egy-két órán belül már hozzá is férhet a számlájához.

A Bodnár Zsigmond, a FaceKom szoftvert fejlesztő TechTeamer Kft. ügyvezető igazgatója szerint az ilyen típusú szolgáltatásra nemcsak a magyarországi, de külföldi cégek is igényt tartanak, ezért a jövő a külföldi terjeszkedésé. Jelenleg tárgyalásokat folytatnak három nagy európai bankkal, két tengerentúli biztosítóval és szakmai befektetőkkel.

(Forrás: penzugyguru.hu; kép: pixabay.com)