Jump to content

Holnap kezdődik Budapesten a Prezi és a Ustream konferenciája

2016. 10. 05. 07:39

Két konferenciát szervez többek között a Facebook, az Uber és a Microsoft vezető kutatóival a Prezi és a Ustream a budapesti Millenárison csütörtökön és pénteken, a felhasználói élményt (user experience, UX) és az adatkezelést körüljáró eseményekre több mint ezer résztvevőt várnak a régióból.

A kétnapos rendezvényen csaknem 40, többségében külföldi előadó vesz részt. Az előadások angol nyelvűek, és az interneten keresztül ingyenesen élőben követhetők. A konferencia előtt, szerdán workshopok és ingyenes találkozók is lesznek a Prezi és a Ustream irodáiban.

Csütörtökön rendezik egy viszonylag új tudományt, a felhasználói élményt előtérbe helyező, Amuse nevű konferenciát. Az  előadók olyan témákat járnak körbe, mint a mesterséges intelligencia és az emberi tapasztalat kapcsolata, vagy a digitális fejlődés hatása a mindennapokra, de előad a Lego egyik mérnöke is a vállalaton belüli UX részleg kialakításáról.

Pénteken a Crunch elnevezésű, a nagy mennyiségű adatok kezelését és felhasználását bemutató (big data) konferencián 23 előadást tartanak. Ezek közül az egyiken a Panama iratok feldolgozását segítő három mérnök egyike a big data és az újságírás kapcsolatát mutatja be, arról beszél, hogyan sikerült feldolgozni a mintegy 2,6 terabájt információt.

A konferenciák élőben követhetők a http://www.ustream.tv/crunch és a http://www.ustream.tv/amuse linkeken.

(Forrás: mti.hu; kép: pixabay.com)