Jump to content

Nem mindenki részesül a Bitcoin osztalékból

2017. 10. 25. 18:47




A Bitcoin blokkláncról kedden lecsatlakozott a Bitcoin Gold, ezáltal egy új kriptopénz jött létre. A Bitcoin tulajdonosai pedig minden Bitcoinjuk után kapnak egy egységet az új kriptopénzből is – állítják a digitális fizetőeszköz fejlesztői. A Bitcoin árfolyama rekordmagasságból esett vissza az úgynevezett ‘hard fork’ (leválás) után.

Más alternatív digitális fizetőeszközök – köztük az Ethereum – erősödtek, mivel a befektetők elkezdték eladni Bitcoinjukat és alternatívákba fektették a pénzüket – mondta Gavin Yeung, a Cryptomover befektetési vállalat vezérigazgatója.

A tőzsdei kifizetésekkel ellentétben, a befektetőknek ahhoz, hogy hozzájussanak a Bitcoin Goldjukhoz, olyan – a biztonsági kódokat tároló Bitcoin-tárcát vagy Bitcoin-tőzsdét kell használniuk- ami támogatja az új kriptopénzt. Az egyik legnagyobb hivatalos Bitcoin-tőzsde, a Coinbase ugyanakkor bejelentette, nem támogatja az új kriptovalutát.

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a Bitcoin Gold és a Bitcoin egy korábbi leágazása, a Bitcoin Cash a decentralizált közösségen belüli ellentétes nézetekből jöttek létre, ellentétben a befektetői hozamok fellendítésére irányuló tudatos döntéssel.

A Bitcoin Goldot 97 dolláron jegyezték kedden a Bitfinex kriptopénztőzsdén, a Bitcoin pedig 0,5 százalékkal, 5568 dollárra gyengült a keddi 5,9 százalékos esést követően – írja a Bloomberg.

(Forrás: bloomberg.com; penzugyguru.hu; vg.hu; pixabay.com)