Jump to content

Már lehet jelentkezni az idei PénzSztár versenyre

2017. 09. 19. 12:52

Október 9-ig jelentkezhetnek 4 fős csapatok magyarországi és határon túli magyar középiskolákból a 2017. évi PénzSztár versenyre, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg - közölte Kerekes György István, a PénzSztár Versenyközpont vezetője.

A regisztráció ingyenes, a jelentkezés feltétele, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a 14-22 év közötti diákjai legyenek, akik még nem szerezték meg az érettségi bizonyítványt.

A verseny október 12-én indul, a két internetes és négy helyszíni fordulót követően a döntőt december 7-én rendezik Budapesten.

A Budapest Bank kiemelt támogatásának, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fő szakmai partnerségének, valamint 11 egyetem, számos szakmai szervezet és piaci szereplő együttműködésének köszönhetően idén ősszel ismét összemérhetik pénzügyi ismereteiket a középiskolások. A PénzSztár 2013-ban még hazai országos versenynek indult, de már a második évtől szép számban jelentkeztek határon túli magyar diákok is. Tavaly a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai a 2. helyet szerezték meg a döntőben.

"A digitalizáció korában a középiskolás korosztály számára az online jelenlét elkerülhetetlen, a fiatal korban megalapozott, gazdasággal, pénzüggyel és vállalkozással kapcsolatos tudás hozzásegíti a fiatalokat ahhoz, hogy a mindennapokban  tudatosan kezeljék pénzügyeiket " - idézi a közlemény Rolek Ferencet, a Budapest Banknak a vezérigazgató-helyettesét.

Az egyes helyszíni fordulókban jól teljesítő csapatokra értékes nyeremények várnak, a győztes csapat pedig elnyeri a verseny fődíjait is, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) által felajánlott egy-egy okostelefont.

A versenyre október 9-ig lehet nevezni a www.penzsztar.hu honlapon található regisztráció kitöltésével.

(Forrás: penzugyguru.hu; mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)